Tenyésztési elveink - WEBSITE X5 UNREGISTERED VERSION - Fundoklia-völgyi Kaszanics 2x Aranykoszorús Kínai Meztelen Kutya Kennel

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tenyésztési elveink

Egy kiskutya felelőssége
Tenyésztési elveink

Kiskutya vásárlása

Fundoklia-völgyi Kaszanics
Kínai Meztelen Kutya Kennelünkből:

" Egy kölyökkutya az sok szeretet , idő és pénz."Pár információ, amire a figyelmedet szeretném felhívni mielőtt Kínai meztelen kiskutyát vásárolnál:

Kennelünkben arra törekszünk , hogy olyan Kínai Meztelen kölyökkutyákat tenyésszünk , akik alkalmazkodnak a fajtastandardhoz , és ezzel szándékosan javítsuk a fajta minőségét .
Nagyon fontos számunkra , hogy jó vérvonalú , genetikai betegségektől mentes , kiskutyáink szülessenek.
Természetesen , a legnagyobb igyekezetünkkel sem fog minden kölyökkutya találkozni azokkal az ismertető jelekkel , amik által potenciális kiállítási és tenyész kutyák lehetnének.
Minden tenyésztő álma , hogy tökéletes kutyát tenyésszen.Viszont tökéletes kutya nincsen , ezt bátran kijelenthetem. A tökéletes kutya az , ami a sztenderdben megvan írva ! Ám , ezt az álmot , csak hosszú -hosszú évek tenyésztési munkája és tapasztalatai tudják csak elő segíteni.
A kölyökkutyáink akik nem mutatják ezeket az ismertetőjeleket , kennelünkben elérhetőek családi kedvencnek , hobbi célra ! Reméljük , ezek a hobbi kiskutyák el fogják látni a családokat szeretettel és barátsággal sok-sok éven át.
Kutyáink családunk tagjai , és arra számítunk, hogy minden kölyökkutyánk szerető családban fog tovább élni. Sok-sok időt töltünk azzal, hogy szocializáljuk , tanítjuk és segítjük őket abban , hogy magabiztos és boldog kölyökkutyákká váljanak.Megfigyeljük mindegyik kölyökkutyánkat és kiértékeljük őket , hogy számodra a legmegfelelőbbet tudjuk ajánlani. Azt a kölyökkutyát , amelyik leginkább megfelel életmódodnak és érdekeidnek .

Fundoklia-völgyi Kaszanics Kínai Meztelen Kutya Kennelünkben csak szerződéssel, garanciával ,számlával igazoltan ,a MEOE/ FCI által törzskönyvezett és chippelt kiskutyákat adunk el kiállításra , tenyésztésre és családi kedvencnek egyaránt.

Családi kedvencnek eladott kiskutyáinknál , kötelezzük a vevőinket az ivartalanításra (kivéve , ha másképp állapodunk meg ). Ivartalanításig a kiskutya eredeti törzskönyvét visszatartjuk , és csak másolati példányt adunk át , amellyel ugyan úgy igazolhatjuk a kiskutya fajtatisztaságát és eredetét, de továbbiakban nem felhasználható tenyésztéséhez vagy fedeztetéséhez!


Kiállítási és tenyész minőségű kiskutyáinkra szintén orvosilag bizonyított, genetikai betegségekre és rendellenességekre vállalunk tenyésztői garanciát, abban az esetben,ha az állat kiállítását és tenyészthetőségét megakadályozó betegségről van szó. pl.:szem genetikai betegségeire ( pl.: PRA, PLL,) Patella luxatio, Perthes-kór, harapáshibák (kivéve a tétre harapást,mert az nem számít hibának) ,Powder puff változatnál foghiányra,(a kopasz változatnál a foghiány megengedett) here problémákra.
Hobbira vitt kiskutyáinkra , csere szavatosságot adunk abban az esetben, ha orvosilag bizonyitott, hogy genetikai betegségben pusztul el az állat.
Minden esetben, két állatorvos egyben hangzó, irásos véleménye alapján lehet a garanciát érvényesíteni.Az állat elpusztulása esetében orvosi boncolást kell eszközölni.

Kölyökkutyánk szüleit az egyéni minőségükért és potenciáljukért választottuk ki , hogy hozzájáruljanak ezzel minőségi , jövőbeli nemzedékekhez.

Minden kutyát amit Kennelünk tenyésztésre használ, örökletes betegségekre ,pl. szembetegségekre( klinikai és genetikai) és patella problémákra folyamatosan tesztelünk.

Leendő vevőinket gondosan meginterjúvoljuk.

Mi nem adunk el olyan otthonba kölyökkutyát , ahol azt gondoljuk , hogy nem lesz jó helyen.
Ezért senki ne legyen megsértett , ha kérdéseket teszünk fel , hogy megtudjuk ki az aki alkalmas tulajdonosa lenni egy Kaszanics Kínai Meztelen kutyának.
Továbbá , próbáljuk meghatározni azt is , hogy a kölyökkutyáink közül , melyik lenne a legmegfelelőbb számodra!
Miután szinte mindenki kopasz szuka kiskutyát szeretne .... kérlek téged, legyél körültekintő és fontold meg jól , melyik változatot választod ebből a fajtából. A legtöbb ember az elejétől fogva vonzódik a kopasz változathoz, és nem is igazán jut eszébe a másik változat a powder puff .
Valamint, sok ember nem érti meg vagy nem tudja, hogy a kopasz változatnak különböző formái vannak. A testen lévő szőrzet a lábakon , farkon és fejen , különböző sürüségű és hosszú lehet. A szőrösebb kopaszokat , akiket csak póni lóhoz szoktam hasonlítani , leginkább kiállításokon szoktuk használni. Őket bizony ,nagyon is kozmetikázni kell. Ez bizony komoly tudást és sok munkát igényel , és semmivel sem könnyebb , mint egy powder puffot fürdetni és fésülni.

Kennelünk nem ad el kiskutyát felvásárlóknak , kereskedőknek !!!! Kérem, ne is keressenek meg bennünket !Ha neked bármilyen további kérdéseid vannak ,
vagy érdeklődsz egy kölyökkutya vagy egy felnőtt kutya iránt , írj egy email-t és mi amint lehet vissza fogunk írni neked!

Köszönöm megértésedet és türelmedet!

Lukácsné Kaszanics Terézia 
 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz